26aug/12Off

Strange Times

Strange Times De meeste liedjes die ik tot dusver heb geschreven zijn vanuit de melodie geschreven. In dit geval ben ik juist begonnen met het akkoordenschema. Ik heb een niet standaard akkoordenschema gebruikt met daarin een bewuste afwijking van de standaard akkoorden van de gebruikte schaal aan het eind van iedere sectie. Dit geeft het liedje een bijzondere klank. Bij het mixen van het liedje wou ik experimenteren met meer dynamiek terwijl er toch maar een minimaal aantal instrumenten wordt gebruikt: alleen de piano en de cello. Volgens mij is dat gelukt. Dit liedje is iets anders dan de liedjes die ik tot nu toe heb geschreven, maar ik hoop dat je het net zo mooi vindt als ik het vind. Ik heb het “Strange Times” (Vreemde Tijden) genoemd, wat zowel slaat op de vreemde tijden waarin we nu leven als op het feit dat het tempo in het liedje nogal varieert.

Hier is de demo versie van het liedje Strange Times:

Met het downloaden van dit nummer ga je akkoord met de copyright beperkingen van deze site.

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS
 • Print

Tags: , , ,

3 Responses to “Strange Times”

 1. Frances Black says:

  Hi Mark,

  Well done another great tune,they are getting better and better.Absolutely beautiful 🙂

  Frances

 2. linda rutz says:

  Hi Mark,
  I agree with Frances, getting better and better and this is beautiful!

  Forward!
  Linda

 3. msetten says:

  Thank you both. I am doing my best to get better. Any tips are welcome.