18feb/14Off

An Evening In The Snow

An Evening In The SnowHet is al enige tijd geleden dat ik een nieuw liedje heb gepubliceerd. Ik wel geprobeerd wat te schrijven, maar ik kon geen inspiratie vinden. Aangezien ik het ook niet wou forceren ben ik zelfs even gestopt met schrijven. Maar op eens speelde ik een nieuwe melodie op de piano na wat andere liedjes te hebben gespeeld, wat uiteindelijk dit liedje is geworden genaamd “An Evening In The Snow” (een avond in de sneeuw). Het is me zelfs gelukt om daarna nog een paar nieuwe liedjes te schrijven voor een nieuwe demo CD die ik hopelijk ergens dit jaar kan afmaken.

Al hoe wel wij dit jaar nog geen sneeuw hebben gehad waar ik woon, ben ik me bewust dat veel andere landen hinder ondervinden door te veel sneeuw. Sneeuw mag dan wel problemen op leveren in het dagelijkse leven, maar sneeuw heeft ook iets moois. Vooral in de avond kan het de wereld omtoveren in iets magisch. Vooral de combinatie van sneeuw met licht en schaduwen van de maan of straatlantaarns kan erg mooi zijn. Toen ik dit liedje uitwerkte dacht ik aan een avondwandeling door de sneeuw.

Hier is de demo versie van het liedje An Evening In The Snow:

Er is ook een video clip bij dit nummer gemaakt:

Ik wil graag Frances Black bedanken voor het constructieve bijdrage bij het arrangeren van dit liedje.

Piano samples met dank aan Matt Stedeford’s Ebony Concert Grand Piano bibliotheek, www.imperfectsamples.com
De viool en cello komen van de Kirk Hunter’s Spotlight Strings bibliotheek het orkest deel komt van de Kirk Hunter’s Concert Strings 2 bibliotheek, http://www.kirkhunterstudios.com
De overige instrumenten komen uit Native Instruments Kontakt 5, http://www.native-instruments.com

De foto die ik bij dit liedje gebruikt komt van http://www.flickr.com/photos/katmere/99068552 by Kate Mereand-Sinha en heeft een creative commons licentie.

Met het downloaden van dit nummer ga je akkoord met de copyright beperkingen van deze site.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
  • Print

Tags: , , , , ,