What Tomorrow Brings Demo CD

What Tomorrow Brings

What Tomorrow Brings is mijn derde demo CD. De liedjes die de CD staan zijn:
1. An Evening In The Snow
2. The War Is Over
3. Beautiful With You
4. To The Moon
5. The Night You Said Goodbye
6. What Tomorrow Brings
7. Going Home
8. Thoughts
9. Her Majesty
10. The Yellow Bush / The Black Sisters
11. I Miss You Still
12. Vespertine

Achtergrond informatie liedjes

An Evening In The Snow
Dit is het eerst nieuwe liedje dat ik heb geschreven na een periode waarin ik geen inspiratie kon vinden. Deze melodie speelde ik in eens op de piano na wat andere liedjes te hebben gespeeld. Alhoewel wij dit jaar geen sneeuw hebben gehad waar ik woon, ben ik me bewust dat veel andere landen hinder hebben ondervonden door te veel sneeuw. Sneeuw mag dan wel problemen op leveren in het dagelijkse leven, maar sneeuw heeft ook iets moois. Vooral in de avond kan het de wereld iets magisch geven. Vooral de combinatie van sneeuw met licht en schaduwen van de maan of straatlantaarns kan erg mooi zijn. Toen ik dit liedje uitwerkte dacht ik aan een avondwandeling door de sneeuw.

The War Is Over
Dit is een liedje over een vrouw die alleen achterblijft aan het einde van een oorlog. Al hoe wel de oorlog over is, wat normaal gesproken een reden tot vreugde zou moeten zijn, vind zij het moeilijk om blij te zijn. Ze ziet veel mannen terugkeren van het front om herenigd te worden met hun families. Maar niemand komt naar haar terug aangezien zij zowel haar man als enige zoon heeft verloren in de oorlog. Dit was het beeld dat ik in gedachte had toen ik aan dit liedje werkte.

Beautiful With You
Na het beluisteren van het liedje “Divertimento” van Secret Garden vroeg ik me af of ik ook een liedje kon schrijven in de barok stijl. “Beautiful With You” (mooi met jou) is het resultaat van dit experiment en is opgedragen aan mijn partner met wie ik al lang samen ben en die mijn leven mooi maakt.

To The Moon
Dit liedje heb ik als laatste geschreven voor deze demo CD. De inspiratie voor dit liedje kreeg ik nadat ik de foto voor de achterkant van de CD had uitgezocht (een foto van de maan). Ik vind het geweldig om ’s nachts de maan te zien, die het zonlicht naar ons reflecteert. Zijn verschillende fasen maken het interessant aangezien je de maan iedere nacht een beetje anders ziet.

The Night You Said Goodbye
Het beeld dat de melodie van dit liedje in mijn gedachten schilderde was dat van iemand die terugdenkt aan de avond dat zijn geliefde ineens vertrok, wat totaal onverwachts kwam. Al hoe wel hij er nu vrede mee heeft, maakt deze herinnering hem nog steeds een beetje verdrietig.

What Tomorrow Brings
Iedere nieuwe dag brengt vele mogelijkheden. Het kan een vrolijke dag, een droevige dag, een spannende dag, een saaie dag, een verrassende dag of een totaal andere dag worden. Ondanks het feit dat de meeste van ons denken te weten hoe morgen er uit zal zien is dit nooit zeker. Laten we genieten van de verrassing die alle mogelijkheden van morgen ons kan brengen.

Going Home
Dit liedje herinnert mij aan dat gevoel dat je hebt als je weer naar huis gaat na een tijdje weg geweest te zijn. Reizen kan leuk zijn, maar thuis komen in je eigen huis, in een bekende omgeving, bij je eigen familie en vrienden is een erg fijn gevoel.

Thoughts
Dat wij kunnen denken en redeneren onderscheidt ons van dieren. Maar gedachten kunnen soms ook lastig zijn, vooral als je bent zoals ik: iemand die zaken veel te veel overdenkt. Vooral als de “wat als” gedachten door mijn hoofd gaan. Alhoewel ik heb geleerd het verschil te herkennen tussen gedachten (welke alleen maar gedachten zijn) en de werkelijkheid, is het soms nog best lastig om mijn gedachten in bedwang te houden als deze weer op hol slaan.

Her Majesty
In de meeste van mijn liedjes gebruik ik een combinatie van piano, viool en cello, soms met een paar andere instrumenten erbij in gemixt. Voor dit liedje heb ik bewust gekozen om eens een andere set instrumenten te gebruiken, namelijk een combinatie van verschillende blaasinstrumenten. De melodie die ik in gedachten had leende zich perfect voor een liedje dat klein begint en groot eindigt. Mijn partner vond dat er een soort koninklijke sfeer aan het liedje zat; iets dat gespeeld wordt als een koning of koningin het hof binnenkom; vandaar de titel “Her Majesty” (hare majesteit).

The Yellow Bush / The Sisters Black
Zoals je waarschijnlijk weet heb ik een voorliefde voor Ierse muziek. Op mijn vorige demo CD heb ik een traditioneel Ierse liedje gezet. Voor deze CD heb ik besloten om zelf een liedje te schrijven met Ierse invloeden. Aangezien mij wel eens is verteld dat mijn liedjes nogal sombere kunnen zijn, wou ik bewust een vrolijk liedje schrijven. En wat is er nu vrolijker dan een aantal Ierse jigs? De titel van de eerste jig is gebaseerd op een grote gele struik (yellow bush) die in onze tuin groeit en die als een van de eerste in het voorjaar in bloei staat. De tweede jig is genoemd naar twee van mijn favoriete Ierse zangeressen, Mary Black en Frances Black. Ik geniet niet alleen al jaren van hun muziek, maar beide zijn ook goede vrienden geworden en zij hebben me aangemoedigd om verder te gaan met het schrijven van mijn eigen muziek.

I Miss You Still
Een aantal jaren geleden ben ik mijn moeder verloren terwijl ze nog maar 58 jaar oud was. Ik mis haar nog steeds. Familie bijeenkomsten lijken kleiner nu zij er niet meer bij is. Het gebeurt nog regelmatig dat ik haar iets wil vertellen over wat er gebeurd is om er dan weer achter te komen dat dat niet meer mogelijk is. Ook vind ik het jammer dat zij nooit mijn muziek heeft kunnen horen aangezien ik pas ontdekte dat ik muziek kon schrijven terwijl zij er al ongeveer een jaar niet meer was. Volgens mij zou zij het geweldig hebben gevonden.

Vespertine
Een groep die mijn muzikaal erg aanspreekt is Secret Garden. Zij hebben verschillende liedjes die gebaseerd zijn op klassieke muziekvormen. Hierdoor ben ik begonnen met het zelf bestuderen van enkele van deze klassieke muziekvormen. De eerste vorm die ik onderzocht was de sarabande. Dit is een dans met een derde maatvoering waarbij de nadruk om en om ligt op de eerste en tweede noot van een maat. De sarabande komt van oorsprong uit het 16de-eeuwse Midden Amerika. De dans was vooral populair in de 16de en 17de eeuw. Toen deze voor het eerst over de Atlantische oceaan in Spanje aankwam was deze nogal controversieel omdat deze nogal erotisch werd gevonden voor die tijd. Johann Sebastian Bach gaf de sarabande later een bijzondere plaats binnen de muziek, ook buiten de context van danssuites. Aangezien ik de manier waarop de muziek vloeit in een sarabande erg mooi vind, besloot ik om deze als basis te gebruik voor dit liedje. Alhoewel de originele sarabande begint met een nadruk op de tweede noot van de eerste maat gevolgd door een nadruk op de eerste noot van de twee maat (dit patroon wordt vervolgens herhaald), vond ik dat het omdraaien van deze volgorde dit liedje een nog mooier patroon gaf.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
  • Print